16:00

Dingle AIK D2

Referat: Kärra IBK D2 - Dingle AIK D2

Ny helg, ny match. Denna gång tog sig laget till Kärra Sporthall för att ta sej an förra säsongens serietrea.
Åker iväg med en bred trupp och tänkt rulla på tre anfallslinor och två backpar. Små ändringar gjordes i uppställningen där Emelie gick in tillsammans med Issa från start, Julia som normalt är back fick testa på att spela forward, och Linnea som vanligtsvis spelar forward fick ta en Centerroll..Detta är inga helt ovana positioner för dessa spelare då de i Flicklaget spelat på dessa positioner tidigare.

Period 1
Matchen börjar intensivt där hemmalaget pressade hem oss redan från start. Hemma laget spelar med ett högt tempo med mycket löpningar och positionsbyten och med hög press.. Inledningsvis så känns vi lite tagna på sängen av den höga pressen och fysiken, det tar några byten innan vi lyckas hitta våra positioner på planen. Fram till dess så är det försvar på ren vilja, envishet och jävlar anama som gällde..
Efter några minuter börjar vi hitta in i matchen och hamnar bättre i våra positioner. Vi gör försöker krympa ytor och göra det svårt för hemmalaget.. Detta till trots så skapar dom ett mer eller mindre konstant tryck mot vårat mål, där de har har mycket trafik framför Cissi i målet som gör det svårt att se skotten. Cissi jobbar o sliter i målet rejält inledningsvis och gör det bra.
Under hemmalagets press lyckas vi vända och ställer om, och vi skapar några chanser i första perioden. Doch har hemmalaget snabba och brytningssäkra backar och vi lyckas inte etablera när vi väl kommer upp, Vi blir lite ivriga och tar avslut så fort vi får chansen, istället för att kanske våga hålla i bollen och etablera.
Det dröjer tills det vara är drygt två och en halv minut kvar av perioden innan hemmalaget kan ta ledningen. Ett mål som är en ren tillfällighet, även om spelmässigt det kan tyckas vara rättvist.
Bara minuten efter målet så skapar vi en riktigt het målchans där bollen smiter precis utanför stolpen. Åhh vad nära.. men men.. så är det i sportens grymma värld.
Vi går till pausvila med underläge 1-0.

Period 2
Denna period börjar som första Kärra sätter press och för spelet och redan efter dryga 4 och en halv minut kan hemmalaget utöka till 2-0.
Det hårda trycket på oss lättar efter målet och vi blrjar förska ta intitiativ. Vi skapar några bra lägen, men känns som golvet "suger" fast klubborna vid passningar och avslut, enl tjejerna.
12:42 så får vi chansen att kvittera i PP, vi skapar tre klara lägen och har kanske ett par lägen i täck. Har bra rull men vi lyckas inte denna gång göra mål i PP.
Vi fortätter backa hem och försvara oss och satsar på spelvändningar.
Med drygt tre minuter kvar på perioden kommer 3-0 och bara 10 sekunder senare även 4-0. Två "tunga" mål att släppa in så sent och med såpass lite tid mellan..

Period 3
Inledningsvis så skapar inte hemmalaget några större chanser men efter drygt 2 minuter ut ökar de till 5-0 och bara dryga 40 sekunder senare så sitter även 6-0. Där stängder de mer eller mindre matchen helt.
Undertecknad tar beslutet att byta målvakt i detta läge.
Efter målet så är det precis som "fan" har flugit i tjejerna. Helt plötsligt hittar vi fler lägen, håller i boll i anfallszon och Kärra får "problem" .
Detta innebär att redan efter drygt tjugo sekunder så kan vi reducera, efter ett rakt uppspel och aggresivt spel i offensiv zon så skickar Elin in bollen på kassen målvakten släpper reutr och först försöker julia få in bollen, ny retur och Maja kan till slut skjuta in bollen till 6-1, hennes första mål i Damlaget.
Efter vårat mål så har en 10-12 minutersperiod i matchen där vi skapar stora problem för hemmalaget, vi tar över spelet.. Vi pressar hem kärra och börjar rulla runt bollen och vi har massor av fina chanser, men i vissa fall, ite riktigt skärpan och i andra så har hemmalaget en riktigt duktig målvakt för dagen.
16:25 gör hemmalaget 7-1 och 8-1 kommer bara drygt två minuter senare.

Analys.
Återigen tycker jag vi gör en riktigt bra insats defensivt, att matchen slutar 8-1 speglar inte riktigt helt och fullt ut hur matchen var. Vi hade lika gärna kunnat göra 3-4 mål till och vid rätta tillfällena så hade det förmodligen kanske sett annorlunda ut.
Väljer att byta målvakt under matchen, inte för att Cissi i målet gjorten dålig match, utan för att jag ville göra en förändring.
Flera av hemmalagets mål har vi lite missflyt på, vi är där men ändå lyckas bollen leta sej in i mål.
Vi skapar ju chanser framåt som sagt och om vi tror på oss lite mer i avslutslägena som kommer också målen komma.

Dagens Kinderägg: Issa vinner detta denna dag.. Gör en stark defensiv insats och bidrar även offensivt. Stark i närkampsspelet och med sin snabbhet så är hon oftast först på bollarna..

Dagens lyft:
Maja Forsberg - Måste lyfta Maja denna match där hon Äntligen får göra mål.. Vi andra i laget är fantastiskt glada för hennes skull. En tjej som alltid är glad och kämpar o sliter för laget. Jättegrattis Maja till första målet. Nu kommer de rasa in... ;)

Emelie Borggren - spelade 60 minuter idag. Gör en riktigt bra match idag. En matchkaraktär som passar Emelie idag, där hon kan spela fysiskt och tillåts "bröta" och "kötta" vid sargerna.. Fortsätt i samma stil...

Nu laddar vi om för hemmamatch mot Hindås på lördag och förhoppningsvis tre poäng. Innebär hårt jobb på träningarna i vackan som kommer..